Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears

No hi ha activitats properes programades

  • Catequesi d'Adults Responsable: Mn. Enric Termes
  • Catequesi d'Adolescents i Joves Responsable: Mn. Joan Àguila
  • Catequesi de Família i d'Infants Responsable: Mn. Antoni Elvira
  • Catequesi Especial Responsable: Sra. M. Isabel Campmany
  • Formació de Catequistes Vic acull la formació de 250 voluntaris per la renovació de la catequesi
  • Pastoral Bíblica Responsable: Mn. Josep Lluís Arin
  • Catecumenat Responsable: Mn. Felip-Juli Rodríguez
  • Revista Catequesi Responsable: Consell del SIC

Compra la revista Catequesi
Formació permanent

Iniciació cristiana (1)

Tema: Catequesi familiar 25 sessions per fer a distància.
Descarrega arxiu

FITXES DE CATEQUESI PER A LA INICIACIÓ CRISTIANA DELS INFANTS·1

Tema: Catequesi familiar Benvolgudes famílies i infants, Un nou curs s’obre davant nostre, un curs diferent ja que estem immersos en una situación sanitària i económica que ha trasbalsat les nostres vides. Per aquest motiu hem realitzat aquest dossier amb una estructura molt similar a la del material que us feiem arribar en temps de confinament. D’aquesta manera es podrá seguir el ritme de la catequesi.
Descarrega arxiu

Cartells de mesures contra la COVID 19

Tema: Catequesi familiar En aquest document hi ha tres versions del mateix cartell: en blanc i negre, amb una mica de gris i en color.
Descarrega arxiu

Cartel medidas contra el COVID 19

Tema: Formació de catequistes Hay tres versiones diferentes del mismo cartel: En blanco y negro, con un toque de gris y en color.
Descarrega arxiu

Fitxa d'inscripció per a la catequesi CATALÀ

Tema: Catequesi familiar Per poder-se inscriure en els cursos de catequesi.
Descarrega arxiu

Ficha d'inscripción a la catequesis CASTELLÀ

Tema: Catequesi familiar Para poder inscribirse a los cursos de catequesis.
Descarrega arxiu

FITXES DE CATEQUESI PER A LA INICIACIÓ CRISTIANA DELS INFANTS·2

Tema: Catequesi familiar Benvolgudes famílies i infants, Un nou curs s’obre davant nostre, un curs diferent ja que estem immersos en una situación sanitària i económica que ha trasbalsat les nostres vides. Per aquest motiu hem realitzat aquest dossier amb una estructura molt similar a la del material que us feiem arribar en temps de confinament. D’aquesta manera es podrá seguir el ritme de la catequesi.
Descarrega arxiu

PENTECOSTA

Tema: Catequesi familiar Avui serà l’última pregària – oratori que oferirem, això és positiu perquè vol dir que la situació va millorant. Nosaltres esperem que aquestes senzilles catequesis us hagin estat útils. Ara passem el relleu a vosaltres pares i mares, només cal escollir el text de l’Evangeli que voleu pregar i fer-ho amb els vostres fi lls/es.
Descarrega arxiu

LECTIO I ESPERIT SANT

Tema: Catequesi familiar Després d'11 setmanes de confinament, i havent-se iniciat ja la fase 1 de la «desescalada», ha arribat el moment d'acabar l'enviament d'aquests materials que us hem anat enviant setmana rere setmana. Esperem que, almenys part d'ells, us hagin ajudat a tenir cura de la vostra salut espiritual. Per tant, aquesta és l'última setmana que us enviem aquests recursos perquè pugueu preparar a casa vostra l'Evangeli de diumenge i, inspirat en ell, una oració senzilla i una proposta de lectio divina. Aquesta setmana, oferim la tercera catequesi sobre la Santíssima Trinitat dirigida als més petits. Finalment, s'adjunten més dibuixos de Fano per pintar.
Descarrega arxiu

LECTIO Y ESPÍRITU SANTO

Tema: Catequesi familiar Tras 11 semanas de confinamiento, y habiéndose iniciado ya la fase 1 de la «desescalada», ha llegado el momento de terminar el envío de estos materiales que os hemos ido enviando semana tras semana. Esperamos que, por lo menos parte de ellos, os hayan ayudado a cuidar vuestra salud espiritual. Por tanto, esta es la última semana que os enviamos estos recursos para que podáis preparar en vuestras casas el Evangelio del domingo e, inspirado en él, una oración sencilla y una propuesta de lectio divina. Esta semana, ofrecemos la tercera catequesis sobre la Santísima Trinidad dirigida a los más pequeños. Finalmente, se adjuntan más dibujos de Fano para colorear.
Descarrega arxiu

SETÈ DIUMENGE DE PASQUA

Tema: Catequesi familiar Hola, què tal? Com estem? El fet de poder sortir una mica potser ens ajuda a estar més relaxats. A més com que fa tan bon temps, dóna ganes de sortir al carrer. Nosaltres, des de l’Agrupació parroquial, us continuem enviant aquestes pregàries – oratori per poder-les dur a terme amb els vostres fills i filles. Esperem que us siguin d’utilitat, ja que en la seva senzillesa i naturalitat intenten presentar com llegir, comentar, pregar i viure l’Evangeli del diumenge corresponent. En aquest cas el del setè diumenge de Pasqua.
Descarrega arxiu

LECTIO I FILL DE DÉU

Tema: Catequesi familiar Seguim enviant materials perquè pugueu preparar a casa vostra l'Evangeli del segu?ent diumenge i, inspirat en ell, una oració senzilla i una proposta de lectio divina. Aquesta setmana, oferim la segona catequesi sobre la Santíssima Trinitat dirigida als més petits. Finalment, s'adjunten més dibuixos de Fano per pintar.
Descarrega arxiu

LECTIO E HIJO DE DIOS

Tema: Catequesi familiar Seguimos enviando materiales para que podáis preparar en vuestras casas el Evangelio del siguiente domingo e, inspirado en él, una oración sencilla y una propuesta de lectio divina. Esta semana, ofrecemos la segunda catequesis sobre la Santísima Trinidad dirigida a los más pequeños. Finalmente, se adjuntan más dibujos de Fano para colorear.
Descarrega arxiu

SISÈ DIUMENGE DE PASQUA

Tema: Catequesi familiar Hola! Un cop més venim a casa vostra, si vosaltres ens hi voleu. Us oferim una altra «pregària – oratori», corresponent a l’Evangeli del VI Diumenge de Pasqua. Ja sabeu que us ho anirem oferint, esperant que us pugui ajudar, fi ns que puguem participar en la missa dels diumenges. Pensem que és una bona manera d’escoltar, conèixer, pregar i intentar viure l’Evangeli de cada diumenge.
Descarrega arxiu

LECTIO I DÉU PARE

Tema: Catequesi familiar Seguim enviant materials perquè pugueu preparar a casa vostra l'Evangeli del segu?ent diumenge i, inspirat en ell, una oració senzilla i una proposta de lectio divina. Aquesta setmana, i durant 3 setmanes, oferim una catequesi sobre la Santíssima Trinitat dirigida als més petits. Finalment, s'adjunten més dibuixos de Fano per pintar.
Descarrega arxiu

LECTIO Y DIOS PADRE

Tema: Catequesi familiar Seguimos enviando materiales para que podáis preparar en vuestras casas el Evangelio del siguiente domingo e, inspirado en él, una oración sencilla y una propuesta de lectio divina. Esta semana, y durante 3 semanas, ofrecemos una catequesis sobre la Santísima Trinidad dirigida a los más pequeños. Finalmente, se adjuntan más dibujos de Fano para colorear.
Descarrega arxiu

CINQUÈ DIUMENGE DE PASQUA

Tema: Catequesi familiar Un cop més, us volem oferir la «pregària – oratori» corresponent al cinquè diumenge de Pasqua. Us ho anirem oferint fins que podrem anar a missa els diumenges, pensem que si no podeu veure la missa per diferents canals de comunicació és una bona manera d’escoltar, comentar i intentar viure l’Evangeli del diumenge.
Descarrega arxiu

LECTIO I ROSARI

Tema: Catequesi familiar Seguim enviant materials perquè pugueu preparar a casa vostra l'Evangeli del segu?ent diumenge i, inspirat en ell, una oració senzilla i una proposta de lectio divina. Aquesta setmana afegim, per facilitar la invitació que ens ha fet el Papa Francesc, una introducció a la pregària del rosari. Finalment, s'adjunten més dibuixos de Fano per pintar.
Descarrega arxiu

LECTIO Y ROSARIO

Tema: Catequesi familiar Seguimos enviando materiales para que podáis preparar en vuestras casas el Evangelio del siguiente domingo e, inspirado en él, una oración sencilla y una propuesta de lectio divina. Esta semana añadimos, para facilitar la invitación que nos ha hecho el Papa Francisco, una introducción al rezo del rosario. Finalmente, se adjuntan más dibujos de Fano para colorear.
Descarrega arxiu

QUART DIUMENGE DE PASQUA

Tema: Catequesi familiar Un cop més us volem oferir la «pregària – oratori», centrant-nos en l’evangeli del quart diumenge de Pasqua. Ja que encara no podem participar en l’Eucaristia us convidem a llegir-lo, dialogar-lo i pregar-lo des de casa, junts pares i fi lls. No cal dir que cada diumenge qui vulgui veure la missa, mentre estiguem confi nats, hi ha canals de TV i Youtube que les retransmeten.
Descarrega arxiu

LECTIO I COM BUSCAR A LA BÍBLIA 2

Tema: Catequesi familiar Seguim enviant materials perquè pugueu preparar a casa vostra l'Evangeli del segu?ent diumenge i, inspirat en ell, una oració senzilla i una proposta de lectio divina. Aquesta setmana tornem a posar uns exercicis i jocs per aprendre a buscar a la Bíblia (per recordarcom es busca cal repassar el que s'ha explicat a la Setmana V de Quaresma). Finalment, s'adjunten més dibuixos de Fano per pintar.
Descarrega arxiu

LECTIO Y COMO BUSCAR LA BIBLIA 2

Tema: Catequesi familiar Seguimos enviando materiales para que podáis preparar en vuestras casas el Evangelio del siguiente domingo e, inspirado en él, una oración sencilla y una propuesta de lectio divina. Esta semana volvemos a poner unos ejercicios y juegos para aprender a buscar en la Biblia (para recordar cómo se busca hay que repasar lo explicado en la Semana V de Cuaresma). Finalmente, se adjuntan más dibujos de Fano para colorear.
Descarrega arxiu

TERCER DIUMENGE DE PASQUA

Tema: Catequesi familiar Ens tornem a trobar, un cop més, des de casa. Sembla que no s’acaba mai aquesta confi nació!!. Pensem que des de casa estem col·laborant pel bé de totes les persones. Aquest virus no el podem veure, es microscòpic, però pot fer molt mal, per tant cal que fem tot el que ens diguin els experts, encara que ens costi una miqueta. Pensem que n’hi ha molts que no tenen casa i s’hi ha d’exposar tant si volen com no!!!...
Descarrega arxiu

LECTIO DIVINA I APARICIONS DEL RESSUSCITAT

Tema: Catequesi familiar Seguim enviant materials perquè pugueu preparar a casa vostra l'Evangeli del següent diumenge i, inspirat en ell, una oració senzilla i una proposta de lectio divina. Aquesta setmana s'afegeix una breu explicació dels relats de les aparicions del Ressuscitat que escoltarem durant aquest temps de Pasqua. Finalment, s'adjunten més dibuixos de Fano per pintar.
Descarrega arxiu

LECTIO DIVINA Y APARICIONES DEL RESUCITADO

Tema: Catequesi familiar Seguimos enviando materiales para que podáis preparar en vuestras casas el Evangelio del siguiente domingo e, inspirado en él, una oración sencilla y una propuesta de lectio divina. Esta semana se añade una breve explicación de los relatos de las apariciones del Resucitado que vamos a escuchar durante este tiempo de Pascua. Finalmente, se adjuntan más dibujos de Fano para colorear.
Descarrega arxiu

SEGON DIUMENGE DE PASQUA

Tema: Catequesi familiar A vegades ens costa creure en Jesús... Com que no el veiem! Ho llegirem al text de l’evangeli d’avui: veurem què li va passar a Tomàs, un dels deixebles.
Descarrega arxiu

LECTIO DIVINA I MAGNIFICAT

Tema: Catequesi familiar Seguim enviant materials perquè pugueu preparar a casa vostra l'Evangeli del segu?ent diumenge i, inspirat en ell, una oració senzilla i una proposta de lectio divina. Aquesta setmana s'afegeix un recurs per aprofundir en una de les actituds més importants de Maria: conservar les coses al cor. Finalment, s'adjunten més dibuixos de Fano per pintar.
Descarrega arxiu

LECTIO DIVINA Y MAGNIFICAT

Tema: Catequesi familiar Seguimos enviando materiales para que podáis preparar en vuestras casas el Evangelio del siguiente domingo e, inspirado en él, una oración sencilla y una propuesta de lectio divina. Esta semana se añade un recurso para profundizar en una de las actitudes más importantes de María: conservar las cosas en el corazón. Finalmente, se adjuntan más dibujos de Fano para colorear.
Descarrega arxiu

PASCUA

Tema: Catequesi familiar Jesús, sabem que ha ressuscitat i avui ho celebrem d’una forma diferent, és com el dia de l’aniversari de la resurrecció.
Descarrega arxiu

LECTIO DIVINA I TRIDU PASCUAL

Tema: Catequesi familiar TRIDU PASQUAL I DIUMENGE DE RESURRECCIÓ - Recursos per preparar a casa l’Evangeli del diumenge
Descarrega arxiu

LECTIO DIVINA Y TRIDUO PASCUAL

Tema: Formació de catequistes TRIDUO PASCUAL Y DOMINGO DE RESURRECCIÓN - Recursos para preparar en casa el Evangelio del domingo
Descarrega arxiu

DIUMENGE DE RAMS

Tema: Catequesi familiar Aquest recurs us serà molt útil per preparar el proper diumenge, DIUMENGE DE RAMS.
Descarrega arxiu

DIUMENGE DE RAMS-LECTIO DIVINA I VIA CRUCIS

Tema: Catequesi familiar Recursos per preparar a casa l’Evangeli del diumenge · DIUMENGE DE RAMS. PASSIÓ DEL SENYOR.
Descarrega arxiu

DOMINGO DE RAMOS - LECTIO DIVINA Y VIA CRUCIS

Tema: Catequesi familiar Recursos para preparar en casa el Evangelio del domingo. DOMINGO DE RAMOS EN LA PASIÓN DEL SEÑOR
Descarrega arxiu

V DIUMENGE DE QUARESMA

Tema: Catequesi familiar Catequesi familiar a casa per el V diumenge de Quaresma.
Descarrega arxiu

V DIUMENGE DE QUARESMA- COM BUSCAR A LA BÍBLIA

Tema: Catequesi familiar Recursos per preparar a casa l’Evangeli del proper diumenge.
Descarrega arxiu

IV DIUMENGE DE QUARESMA - LECTIO DIVINA

Tema: Catequesi familiar Aquest material complementa la primera entrega (oratori) amb l'objectiu d'ajudar a assimilar els conceptes associats a l'experiència ja proposada i per ajudar-los a la participació, mitjançant la comprensió, a l'eucaristia del proper diumenge.
Descarrega arxiu

IV DIUMENGE DE QUARESMA - ORATORI

Tema: Catequesi familiar Hola famílies! des del SIC (secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears) hem pensat que, durant aquests dies que no podreu sortir a jugar al carrer, necessitareu algun recurs per continuar amb el procés catequètic que havíem començat amb els vostres fills i filles. Aquest és el primer recurs que us oferim.
Descarrega arxiu

Catequesi en un centre d'esplai

Tema: Formació de catequistes Exposició de les catequistes de la parròquia de Sant Joan Baptista de Vilanova i la Geltrú (diòcesi de St. Feliu de Llobregat) a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del 5 al 6 de juliol de 2018 al Seminari Conciliar de Barcelona.
Descarrega arxiu

Catequesi en l'Acció Catòlica

Tema: Formació de catequistes Exposició de l'equip d'Acció Catòlica d'Infants (ACI) de Madrid a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del 5 al 6 de juliol de 2018 al Seminari Conciliar de Barcelona.
Descarrega arxiu

Catequesi en temps de vacances

Tema: Formació de catequistes Exposició del Service de la Catéchèse de la diòcesi de Perpinyà-Elna a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del 5 al 6 de juliol de 2018 al Seminari Conciliar de Barcelona.
Descarrega arxiu

Catequesi en un agrupament escolta

Tema: Formació de catequistes Exposició de l'A.E del Pla de l'Estany (diòcesi de Girona) a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del 5 al 6 de juliol de 2018 al Seminari Conciliar de Barcelona.
Descarrega arxiu

Catequesi en les Escoles Catòliques

Tema: Formació de catequistes Exposició del P. Puig,secretari general de la Fundació d'Escoles Cristianes de Catalunya, a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del 5 al 6 de juliol de 2018 al Seminari Conciliar de Barcelona.
Descarrega arxiu

Resum d'un article sobre la Catequesi Intergeneracional

Tema: Formació de catequistes Resum de l'article LA CATEQUESI INTERGENERACIONAL I COMUNITÀRIA: ENTRE GENERACIONS I AL SI DE LA COMUNITAT de François-Xavier Amherdt enviat a tots els participants prèviament a la celebració de les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi. Universitat de Friburg (Suïssa)
Descarrega arxiu

Els irrenunciables de la catequesi

Tema: Formació de catequistes Exposició de Mn. Antoni Elvira, delegat de catequesi de la diocèsi d'Urgell a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del 5 al 6 de juliol de 2018 al Seminari Conciliar de Barcelona.
Descarrega arxiu

Material de Catequesi Intergeneracional I

Tema: Formació de catequistes Material del Service de l'Initiation Chrétienne de la diocèsi de Montpeller, presentat a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del dia 5 al 6 de juliol de 2018, al Seminari Conciliar de Barcelona
Descarrega arxiu

Material de Catequesi Intergeneracional II

Tema: Formació de catequistes Material del Service de l'Initiation Chrétienne de la diocèsi de Montpeller, presentat a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del dia 5 al 6 de juliol de 2018, al Seminari Conciliar de Barcelona
Descarrega arxiu

Material de Catequesi Intergeneracional III

Tema: Formació de catequistes Material del Service de l'Initiation Chrétienne de la diocèsi de Montpeller, presentat a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del dia 5 al 6 de juliol de 2018, al Seminari Conciliar de Barcelona
Descarrega arxiu

Material de Catequesi Intergeneracional IV

Tema: Formació de catequistes Material del Service de l'Initiation Chrétienne de la diocèsi de Montpeller, presentat a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del dia 5 al 6 de juliol de 2018, al Seminari Conciliar de Barcelona
Descarrega arxiu

Material de Catequesi Intergeneracional V

Tema: Formació de catequistes Material del Service de l'Initiation Chrétienne de la diocèsi de Montpeller, presentat a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del dia 5 al 6 de juliol de 2018, al Seminari Conciliar de Barcelona
Descarrega arxiu

Material de Catequesi Intergeneracional VI

Tema: Formació de catequistes Material del Service de l'Initiation Chrétienne de la diocèsi de Montpeller, presentat a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del dia 5 al 6 de juliol de 2018, al Seminari Conciliar de Barcelona
Descarrega arxiu

Material de Catequesi Intergeneracional VII

Tema: Formació de catequistes Material del Service de l'Initiation Chrétienne de la diocèsi de Montpeller, presentat a les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades del dia 5 al 6 de juliol de 2018, al Seminari Conciliar de Barcelona
Descarrega arxiu
Orientacions i eines

REFLEXIONS SOBRE EL CATECUMENAT

Tipus: Text de reflexió
Adreçat: Catequistes i preveres
Temps Litúrgic: Altres
De: 2016-01-28 a 2016-08-02

Aquest text, elaborat per la comissió episcopal de catequesi i catecumenat de la Conferència Episcopal Francesa, tracta la necessitat de...
Llegir més...


LA PROFESSIÓ DE LA FE

Tipus: Text de reflexió
Adreçat: catequistes i preveres
Temps Litúrgic: Altres
De: 2016-02-02 a 2016-08-02

Traducció de la primera part I del llibre PARA DAR RAZÓN DE NUESTRA FE, Subcomisió Episcopal de Catequesi, Editorial Edice.

...
Llegir més...


TRANSMETRE EL TRESOR DE LA FE

Tipus: Text de reflexió
Adreçat: catequistes i preveres
Temps Litúrgic: Altres
De: 2016-02-02 a 2016-08-02

Recensió elaborada per Mn. F. Xavier Morell, delegat diocesà de catequesi de l'arquebisbat de Tarragona.
(publicada al núm. 233 de...
Llegir més...


EVANGELI NUNTIANDI, Pau VI

Tipus: Text de reflexió
Adreçat: catequistes i preveres
Temps Litúrgic: Altres
De: 2016-02-02 a 2016-08-02

Exhortació apostòlica Envagelii nuntiandi del papa Pau VIPonències

IX SEMINARIO DE ESTUDIO SOBRE EL CATECUMENADO

El pasado 13 de marzo, sábado, tubo lugar en el Seminario Diocesano Conciliar de Barcelona, el noveno Seminario de Estudio sobre el Catecumenado, organizado por el Secretariado Interdiocesano de Catequesis de Catalunya i de las Islas Baleares (SIC). En esta ocasión el tema abordado fue: “El catecumenado de niños, una oportunidad para la familia, la parroquia y la escuela”.

Experiència de la catequesi en família a la parròquia Santa Eulàlia de Vilapicina (Barcelona)

XVIII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi. LA CATEQUESI, AL COR DE LA COMUNITAT. PERÒ... PER A QUINA PARRÒQUIA? Ponent: Mn. Alberto Para

HOMILIA BISBE ANTONI VADELL

Tocant de peus a terra: com ho farem a les nostres parròquies?

Ponent: Mn. Joan Àguila, responsable del Departament de Catequesi d'Adolescents i Joves del SIC. LA CONFIRMACIÓ EN EL PROCÉS DE LA INICIACIÓ CRISTIANA DELS NOIS I NOIES. XV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi. Seminari Conciliar de Barcelona, 1 de juliol de 2016

Experiencia Diòcesi de Cremona (Itàlia) (1)

Mn. Antonio Facchinet, de la comissió de catequesis de la Diócesis de Cremona (Itàlia), conjuntamente amb dos col·laboradors, van exposar en les XVIII Jornadas de Responsables de Catequesis del 2019, les seves experiències de catequesis parroquial.

La Confirmació: l'horitzó, el mapa, els punts de partença i els primers pasos

Ponent: D. Michele Roselli, director de l'Ufficio Catechístico de l'Arxidiòcesi de Torí (Itàlia) LA CONFIRMACIÓ EN EL PROCÉS DE LA INICIACIÓ CRISTIANA DELS NOIS I NOIES. XV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi. Seminari Conciliar de Barcelona, 30 de juny i 1 de juliol de 2016
La Catequesi del Papa

© Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya - C. dels Àngels, 18 baixos - 08001 Barcelona
Telèfon Secretaria: 93 302 10 41 - Telèfon Edicions: 93 317 55 88 - Fax: 93 317 39 86